Jak hubnout s rozumem? Vyzkoušejte Kalorické tabulky

Paleo dieta, ananasová dieta, popcornová dieta a miliony dalších. Každá nabízí ten jediný a naprosto zaručený recept na to, jak se zbavit přebytečných kilogramů. Nejlépe rychle, i když někdy pořádně drasticky. Často však není váhový úbytek trvalý. Po krátké radosti ze štíhlého těla se dostaví deprese, když se na scéně objeví jo-jo efekt. Může tedy člověk zhubnout efektivně, aniž by jedl jen filtrovaný vzduch?

Z hubnutí vám nemusí jít hlava kolem. Zdroj: Tumblr.com

Jednou z možností, jak docílit takzvaného zdravého hubnutí, je začít používat Kalorické tabulky. Jedná se v podstatě o deník, ve kterém si vedete přehled o tom, co jste snědli. Po bezplatné registraci zadáte svůj věk, výšku, váhu a pohlaví. Kalorické tabulky vám pak automaticky vypočítají doporučený denní příjem, který byste neměli překročit, pokud chcete zhubnout nebo si váhu udržet.

Poté už jen zadáváte jídla, která jste snědli. Samozřejmě nemusíte všechny hodnoty zadávat ručně, Kalorické tabulky mají obsáhlou databázi potravin prodávaných v České republice, ze kterých vybíráte. Najdete tam ale i některé potraviny prodávané v sousedních státech. 

Pokud používáte mobilní aplikaci dostupnou pro Android i iOS, stačí jen naskenovat čárový kód a přidat tak pokrm do jídelníčku. Že nejíte jen polotovary, které mají čárový kód? Nevadi, i s tím si tabulky poradí. Obsahují několik jídel zadaných uživateli. Nebo si můžete jídla vytvořit sami, přidat si je do oblíbených a usnadnit si tak přidávání.


Takto vypadá vyplněný jídelníček. Foto: Kaloricketabulky.cz

Kromě jídla můžete přidávat také aktivity. V grafu pak vidíte, kolik jste danou aktivitou spálili energie, tedy jak moc pochoutek si můžete dopřát díky tomu, že jste se hýbali. 

Můžete také sledovat svou váhu, obvod pasu, hrudníku a boků nebo procento tuků, svalů a vody v těle. Díky pozorování pokroků pak zůstáváte motivováni.

Kalorické tabulky už čtvrt roku používám. Ačkoli nejsem člověk, kterého baví přesně vést záznamy o čemkoli, Kalorické tabulky si mě získaly svou jednoduchostí a efektivností. Když se člověk totiž před večeří podívá na graf a vidí, že pokud si dá brambůrky, bude na něj svítit výhružná červená linie, jejich konzumaci si pořádně rozmyslí.

Pokud se chcete podívat na podrobnější návod, jak Kalorické tabulky fungují, můžete zde:


Pokud vás tato vychytávka zaujala, můžete si ji rovnou stáhnout do svého mobilního telefonu:

Android app on Google Play

Okomentovat

0 Komentáře