Nudí vás běhat v posilovně na pásu? Vyzkoušejte Spoteee

Proběhnout se po Londýně, Paříži, Masarykově okruhu nebo brněnském výstavišti. A přitom nevystrčit hlavu z posilovny. I tak se dá popsat projekt Spoteee, který už pár let zpříjemňuje stereotypní běhání na pásu ve fitness centrech. A právě nuda při zahřívání na pásu před silovým tréninkem v posilovně stála za zrodem tohoto nápadu. Parta brněnských nadšenců si totiž řekla, že by bylo fajn před sebou vidět na televizi reálnou krajinu. A tak se vrhli do natáčení tras.

Spoteee momentálně nabízí dvě stovky tras. Zdroj: Spoteee.cz

V současné době nabízí Spoteee zhruba dvě stovky tras s různými rychlostmi a délkou cvičení. Vše se ovládá velmi jednoduše. Člověk jen přijde k pásu, před kterým je Spoteee obrazovka, pomocí pěti tlačítek navolí, zda chce běžet, chodit, nebo obě činnosti kombinovat, vybere si trasu, na pásu nastaví doporučenou rychlost a může začít. V průběhu cvičení pak vpravo dole sleduje pokyny ke zvednutí, nebo snížení pásu, aby běh opravdu kopíroval zobrazený terén.

Nehrozí ani, že byste se po pár týdnech ve fit centru začali nudit, protože budete mít všechny trasy zdolané. Tým Spoteee totiž každý měsíc natáčí nové. V létě například zavítal na brněnské výstaviště, kde připravil desetiminutovou trasu. A ozvláštnil ji vystoupením parkouristů nebo jezdců na BMX kolech. Lidé tak budou mít při cvičení zajímavou společnost a podívají se na skvělé triky. Tato trasa by se měla do posiloven dostat na začátku letošního roku.


Spoteee můžete vyzkoušet hned v několika posilovnách po celé České republice. Jejich seznam najdete zde. Počet tras, které najdete v konkrétním zařízení, závisí na tom, jak dlouho je Spoteee v dané provozovně. Jestli tedy chcete široký výběr prostředí, zajděte do fitness centra, které je se Spoteee od začátku.

Pokud jste fanoušky programu H.E.A.T., mysleli tvůrci Spoteee i na vás. Stačí se podívat na seznam posiloven, kde si můžete H.E.A.T. Spoteee vyzkoušet.

Jedna z tras Spoteee. Zdroj: Spoteee.cz

SPOTEEE NA VLASTNÍ KŮŽI

Spoteee jsem vyzkoušel v Big1Fitness Mendlák. Proběhnul jsem se po Masarykově okruhu a Paříži. Zaujalo mě především realistické prostředí. Vypadalo to, jako kdybych opravdu probíhal mezi Pařížany a snažil se jim v rušných ulicích vyhnout. Masarykův okruh jsem si pak chtěl vyzkoušet už delší dobu. Díky pokynům na stoupání a klesání pásu jsem pocítil i odpovídající zátěž. Nepřekáželo mi ani, že doporučená rychlost byla vyššší, než na kterou jsem si troufnul. Samozřejmě pak běh neodpovídá až tak realitě, ale myslím, že to vůbec nevadí. Spoteee bych rozhodně doporučil na rozbití nudného běhání v posilovně.

Okomentovat

0 Komentáře