Máte fitness náramek od Fitbitu? Dejte si pozor na vyrážku

Fitness náramky zažívají v posledních letech boom. Zařízení, která se nosí na ruce, měří počet kroků, ušlou vzdálenost nebo spálené kalorie. Některé modely zvládnou zjistit i tepovou frekvenci. Tyto přístroje se tedy snaží podporovat zdravý životní styl. Najdou se však i takové, které uživatelům působí problémy. Jejich nošení má totiž podle některých lidí za následek nepříjemnou vyrážku na ruce.

Na vyrážku si stěžovali lidé, kteří měli Fitbit Force. Společnost proto výrobek stáhla z trhu. Zdroj: Fitbit Forum/sevink

Podráždění kůže způsobují podle lidí výrobky společnosti Fitbit - Charge, Charge HR a Surge. Po několika dnech nošení uživatelé hlásí, že se jim na kůži objeví vyrážka. Fitbit tento problém řešil už v minulosti s produktem Force, který nakonec z trhu stáhl a jeho majitelům vrátil peníze. Při výrobě nové řady pak výrobce podle svých slov všechny přístroje testoval, aby se nic podobného nestalo.

Původní model Force nakonec výrobce stáhl z trhu. Zdroj: Fitbit

Jenže po pár týdnech od uvedení nové řady na trh si lidé začali stěžovat znovu. Zpočátku Fitbit tvrdil, že za to mohou jen uživatelé. Nicméně v poslední době společnost přiznala, že zaznamenala určité drobné problémy. Ty můžou být způsobeny zejména tím, že lidé nosí náramek na ruce celý den. Pokud chtějí získat adekvátní hodnoty srdečního tepu, musí mít navíc řemínek pevně utažený. 

S novou řadou produktů problémy nezmizely. Zdroj: Fitbit

Protože se lidé potí a na ruku se dostávají nečistoty, může vyrážka vzniknout. Fitbit proto uživatelům radí jednoduchou prevenci. Jednou za čas je potřeba náramek na několik hodin sundat a nechat kůži volně dýchat. Případně je možné pravidelně měnit ruce, na kterých zařízení lidé nosí.

Pokud máte citlivou kůži a nechcete riskovat vyrážku, můžete místo monitoru aktivit od společnosti Fitbit vyzkoušet jiný. Třeba některý z řady Garmin, kterou jsem představil v tomto článku.

Okomentovat

0 Komentáře