Quest Bar. Tyčinka, která nemusí kvalitu předstírat

Regály v obchodech přetékají tyčinkami, které se tváří jako nejzdravější na světě. Když je ale otočíte a podíváte se na složení, zjistíte, že obsahují plno cukru, glukózo-fruktózového sirupu, éček a v podstatě jsou jen zdrojem rychlé energie. Ta je ale pro zdravý životní styl nevhodná. Přesto se najdou výrobky, které si můžete dát bez výčitek a dokonce s dobrým pocitem.

Tyčinky Quest Bar seženete v patnácti příchutích. Zdroj: Questnutrition.com

Tyčinky Quest Bar obsahují hodně bílkovin z přírodně dostupných zdrojů (syrovátkový proteinový izolát, izolát mléčných bílkovin) a spoustu vlákniny. Naopak byste v nich marně hledali přidaný cukr nebo tuky. K doslazení používá výrobce sukralózou s Lo Han Kuo nebo stévií s erytrhritolem. Sacharidy pak tyčinky získají z přidaných ořechů.

Nemusíte se bát, že takto zdravá tyčinka bude chutnat hrozně. Můžete si totiž vybrat z patnácti příchutí, mezi které patří třeba čokoládová sušenka (která má chutí připomínat sušenky Oreo), banán s ořechovým muffinem, kokos s kešu nebo lesní směs.

V hodnocení uživatelů portálu heureka.cz si Quest Bar chválí například uživatel exclamation89. „Opravdu nejlepší proteinové tyčinky na trhu. Obsahují minimum kalorií a cukrů, hodně proteinu a skvěle chutnají," nešetří chválou. Najdou se i tací, kteří k tyčince nenašli vztah. „Chutná jako straštně umělá guma, v podstatě ztužený protein bez pořádné ingredience," vyjádřil se k příchuti banán s ořechovým muffinem Jan Komínek na eshopu aktin.cz. Záporných názorů je ovšem minimum.

Jedinou nevýhodou tyčinky může být její poměrně vysoká cena. Za šedesát gramů zaplatíte bezmála šedesát korun. Pokud chcete cenu stlačit o pár korun níž, můžete si na eshopu aktin.cz koupit balení dvanácti kusů za 659 korun. Tuto variantu ale doporučujeme až poté, co si vyberete oblíbenou příchuť. Případně si můžete v tomto e-shopu namixovat dvanáctibalení z různých příchutí.

Vyzkoušeli jste tyčinku Quest Bar? Podělte se o svůj názor v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře