Bob Harper radí, kdy je nejlepší čas na snídani a na něco sladkého

Zhruba patnáct procent Čechů, Moravanů i Slezanů vynechává snídani. Odborníci se přitom shodují, že ranní jídlo je důležité. Ti, kteří ho přeskočí, pak můžou mít problémy s nadváhou. Často ale lidé ráno nemají čas a po probuzení a hygieně utíkají do práce, kde sní balíček sušenek, které podle reklamy dodají energii na celé dopoledne. Tím ovšem svému zdraví neprospějí.

Bob Harper se o stravovacích návycích rozpovídal v The Rachael Ray Show. Zdroj: NBC

Trenér a autor knihy The Skinny Rules divákům pořadu The Rachael Ray Show radil, kdy je nejlepší dát si snídani. „Nejpozději pětačtyřicet minut po probuzení," řekl Harper. Snídani by pak lidé neměli podceňovat a odbývat se třeba sušenkami BeBe Dobré ráno. Energie v sušenkách totiž pochází z velkého množství sacharidů, což organismu neprospívá.

Pokud vás honí mlsná a přece jen byste chtěli zdravé stravování porušit, Harper doporučuje sníst tento pokrm kolem desáté hodiny ranní. „Vysokokalorická jídla je dobré sníst dopoledne, takže tělo má ještě šanci je spálit," myslí si trenér. Zároveň varoval, že by lidé neměli porušovat pravidla více než jednou za týden.

Harper při předchozí návštěvě The Rachael Ray Show také prozradil, zda je lepší snídat před, nebo po cvičení. Tentokrát zdůraznil, že pokud lidé nemají čas v ideální dobu pro cvičení, není nutné se tím stresovat. Důležité je hlavně si nějaký čas na cvičení najít.

Okomentovat

0 Komentáře