10 písniček, při kterých mě baví cvičit - česko slovenská edice

Sluchátka jsou v uších, palec mačká tlačítko přehrát a cvičení může začít. Jenže stále stejný playlist začne časem každého nudit. Proto pro vás mám dalších deset písniček, které si pouštím ke cvičení. Tentokrát mi s ním pomohla i kamarádka Peťa. Společně jsme dali dohromady hity od českých a slovenských interpretů. Doufáme, že si mezi nimi najdete nějaký oblíbený i vy.

Adam Ďurica si písničkou Mandolína získal slovenské posluchače. Zdroj: Repro YouTube.com

Celeste Buckingham - RUN RUN RUN

Tento seznam startuje písnička, která si získala posluchače i za hranicemi našich zemí a udělala z mladé zpěvačky velkou hvězdu. A navíc její název přímo vyzývá ke cvičení.

Rytmus - Sám

Ačkoliv rap nepatří k mým oblíbeným hudebním stylům, na cvičení se některé písničky prostě hodí. Mají většinou velmi motivující text a dobrý rytmus. To platí i o této skladbě.

Chinaski - Víno

Titulní píseň seriálu Vinaři je prostě chytlavá. A navíc vám připomene, že víno mít rádi můžete, ale protože je kalorické, musíte každou skleničku poctivě spálit cvičením.

Miro Jaroš - Tráva

Méně známá písnička od finalisty první řady Slovensko hľadá SuperStar mě dostala chytlavým rytmem a hravým textem. Je ideální pro cvičení venku, když svítí slunce. Ale určitě ji oceníte i v posilovně.

Ben Cristovao & Cavalier - Těžký váhy

Tento hit do seznamu přidala Peťa. A zároveň dodala, že Ben Christovao má ještě více dobrých a chytlavých songů. Takže pokud byste hledali další inspiraci, zkuste zapátrat v diskografii tohoto bývalého finalisty SuperStar.

Adam Ďurica - Mandolína

Skoro to vypadá, že chytlavé písničky na cvičení tvoří v Česku a na Slovensku jen bývalí účastníci SuperStar. Adam Ďurica se totiž této soutěže také zúčastnil. Popularitu si získal ale mnohem později. A s Mandolínou prorazil až do Velké Británie. Britka Bridget Moran totiž skvěle nazpívala cover tohoto hitu.

Kristína - Ta ne

Aktuální singl energické zpěvačky si mě získal hravou melodií i textem ve východňarčině. Podle mých slovenských kamarádů můžeme název tohoto hitu přeložit jako No ne? Tak na co čekáte? Zařaďte ho do svého playlistu, ta ne?

EGO ft. Robert Burian - Žijeme len raz

Letní hit, který mnohým lezl na nervy, další si ho zamilovali. Já ho při cvičení rád poslouchám. Udává totiž dobré tempo na běh nebo Spinning.

Verona - Hey Boy

Retro písničky jsou hitem posledních let. Ještě než byly v módě, přišlo s jednou takovou duo Verona. Já ji po několika letech vytahujeu z archivu a přidávám do svého seznamu na poslech při cvičení.

Digital Fever feat. IAN - Hey Girl

Rytmická písnička od méně známé kapely si mou pozornost získala i díky Brnu, které je vidět v pozadí klipu. Opět jde o hit, na který mě upozornila Peťa, takže díky směřujte jí.


Pokud jste v tomto seznamu nenašli žádnou písničku, která by vás zaujala, nebo naopak hledáte další inspiraci, podívejte se i na první a druhý díl naší rubriky. 

Jaké písničky nesmí chybět ve vašem cvičebním playlistu? Podělte se o svůj názor v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře