Chytrá vidlička HAPIfork vás upozorní, že jíte příliš rychle

Dvacet minut. To je doba, za kterou se po jídle cítíme sytí. Pokud ale jíme rychle, stihneme toho za dvacet minut sníst hodně, z čehož snadno přibereme. Navíc pokud jíme rychle, většinou pokrm dobře nerozkoušeme. To vede až k problémům se zažíváním. Abychom se s nimi nepotýkali, vymyslel Jacques Lépine chytrou vidličku HAPIfork. 

Pokud jíte rychle, vidlička zavibruje. Zdroj: Hapi.com

HAPIfork počítá sousta, která na vidličku nabodnete. Také změří, jak dlouho jíte. Stopuje i prodlevy mezi sousty. Pokud vidlička zjistí, že jíte příliš rychle, upozorní vás na to světelný indikátor a jemná vibrace. 

Tyto informace pak posílá přes Bluetooth nebo USB kabel do počítače nebo chytrého telefonu. Vy pak v aplikaci sledujete svůj pokrok. Můžete i soupeřit s členy rodiny, kdo jí nejlépe.

Vidlička má i slušnou výdrž baterie. Bez nabíjení vydrží až patnáct dní. Snadná je i její údržba. Můžete ji bez problémů dát do myčky.

HAPIfork se vyrábí v pěti barvách - modré, černé, růžové, bílé a zelené. Na internetu za ni zaplatíte zhruba osmdesát dolarů, což je přibližně 1920 korun. 

Co říkáte na HAPIfork? Zaplatili byste za ni téměř dva tisíce? Podělte se o svůj názor v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře