HidrateMe: Chytrá lahev, která vás upozorní, že je čas napít se

Hektický životní styl způsobuje, že si nenajdeme čas na jídlo nebo pití. To se pak podepisuje na našem zdraví. Abyste už nikdy nezpomněli dostatečně pít, vymyslela parta Američanů chytrou lahev HidratedMe. Nápad odprezentovala na Kickstarteru a rychle vysbírala cílovou částku. Lahev se tak na trhu objeví už v lednu roku 2016.

Lahev HidrateMe vás upozorní, že je čas napít se. Zdroj: Hidrate.me

Na první pohled obyčejná plastová lahev ukrývá ve víčku čidlo. To měří, kolik vody vypijete. Data přes Bluetooth posílá do aplikace ve vašem mobilním telefonu. Aplikace na základě vašeho věku, pohlaví, váhy, výšky a stupně aktivity vypočítá, kolik vody byste měli denně vypít. Na displeji mobilu pak vidíte, kolik z denního cílu jste vypili.

Abyste ale nemuseli stále koukat na displej svého mobilu, lahev vás zablikáním upozorní, že už jste dlouho nepili. Pokud naopak mobil od lahve vzdálíte, zobrazí se vám na displeji přístroje oznámení, jestli jste ji náhodou někde nenechali.

Častým problémem u chytrých přístrojů je výdrž baterie. Ta v HidrateMe vydrží jeden rok. Poté ji snadno vyměníte. Nic nemusíte nabíjet. Lahev můžete navíc bez problémů mýt v myčce nádobí. 

HidrateMe má objem 710 mililitrů a na oficiálním webu si ji můžete předobjednat v šesti barvách - bílé, černé, modré, zelené, fialové a růžové. Zaplatíte za ni 46,95 dolarů, což je zhruba 1 130 korun. 

Líbí se vám chytrá lahev? Napište svůj názor do komentářů!

Okomentovat

0 Komentáře