RECENZE: Korejský ženšen mi dodal energii v pošmourných podzimních dnech

Posiluje imunitu, pomáhá v boji proti nachlazení, dodává energii. Účinky šestiletého korejského ženšenu z něj dělají téměř superlék. Není proto divu, že je oblíbený po celém světě. Jeho popularitu využívají i obchodníci, kteří vyrábí ženšenové přípravky, ve kterých je ale často ženšenu málo, nebo je nekvalitní. To ale neplatí o produktech firmy LaVivant, která dodává na český trh výrobky z šestiletého korejského žešnšenu. A jeden z nich, tekutý extrakt, jsem vyzkoušel.

LaVivant nabízí tekuté extrakty z fermentovaného i nefermentovaného ženšenu.

Na test jsem dostal balení tekutého extraktu ze šestiletého fermentovaného červeného korejského ženšenu. Tedy to nejlepší, co firma LaVivant nabízí. Na začátek ještě vysvětlím rozdíl mezi fermentovaným a nefermentovaným ženšenem. Fermentace u ženšenu zvyšuje vstřebávání účinných látek. Neznamená to ale, že by nefermentovaný ženšen neúčinkoval. Mladým lidem úplně postačí. Pokud byste ale chtěli krabičku plnou zdraví darovat třeba prarodičům, volte fermentovanou variantu. Kromě tekutého extraku si můžete koupit i kapsle. Celý sortiment LaVivantu najdete zde.

Balení tekutého extraktu obsahuje měsíční kúru, tedy třicet dávek. Dávky se odměřují lžičkou, kterou najdete v krabičce. Každé ráno před jídlem pak naberete zarovnanou lžičku, rozpustíte ji ve vodě a vypijete. Ale abych byl upřímný, tak chuť není to, co by vás na ženšenu oslnilo. Proto je dobré do vody přimíchat třeba trochu medu, nebo po vypití rychle něco zakousnout. Ženšen se ale nebere na chuť, ale kvůli účinkům.

Jedním z nich je dodání energie před sportovním výkonem. Jsem zvyklý si před sportem nějaký přípravek dát. Ať už spalovač tuků Clenburexin shot, nebo jen karnitin. V uplynulém měsíci je nahradil ženšen. A musím uznat, že výsledky byly srovnatelné. Kromě dodávání energie má totiž ženšen vliv i na metabolismus, takže také podporuje hubnutí. 

Pozitivní také je, že ženšen nestojí oproti výše zmíněným přípravkům více peněz. Za kvalitní spalovač totiž zaplatíte několik set. Extrakt z fermentovaného šestiletého korejského ženšenu pořídíte za 690 korun. Jedna dávka spalovače nebo ženšenu vás tak vyjde přibližně na stejné peníze.

Ženšen má ale i další účinky, které spalovač nenabízí. Jak jsem se už zmínil, patří mezi ně například posílení imunity a pomoc v boji proti nachlazení. Tyto účinky se hodí zejména teď na podzim, kdy jsou lidé nemocní, takže chytnout rýmu při cestě v autobusu je velmi snadné. 

Kromě toho prý pozitivně ovlivňuje hladinu cholesterolu a snižuje hladinu cukru v krvi. Na tyto účinky ale nemám žádná ověřitelná data, proto se jim nebudu věnovat.

Celkově hodnotím měsíční užívání ženšenu pozitivně. Při sportovním výkonu mi dodal energii, což byl hlavní důvod, proč jsem ho chtěl vyzkoušet. A na rozdíl od všech předchozích výrobků, co jsem užíval, byl tento stoprocentně přírodní, což považuji za plus.

Používáte také přípravky na dodávání energie při cvičení? Jaké jsou vaše oblíbené? Dejte mi vědět do komentářů!

Okomentovat

0 Komentáře