10 písniček, na které mě baví cvičit - vánoční edice

Výzdoba v ulicích i obchodních domech už jasně naznačuje, že se blíží Vánoce. Pro mnohé nejkrásnější období v roce spojené s dáváním a dostáváním dárků, rodinných setkání a dobrého jídla. Jenže právě nekontrolované jezení dobrot a zanedbávání cvičení způsobuje, že se po Novém roce bojíme stoupnout na váhu. Abyste si užili vánoční atmosféru i při cvičení, vybral jsem 10 písniček s vánoční a zimní tematickou, na které mě baví cvičit. Snažil jsem se přitom obohatit seznam o netradiční hity, které třeba neznáte.

Také hvězda YouTube Mike Tompkins nazpíval svou vánoční píseň. Zdroj: Repro YouTube.com

Glee Cast - Extraordinary Merry Christmas

Seriál Glee přinesl za šest let svého vysílání spoustu cover verzí známých hitů. Nejinak tomu bylo i u vánočních písní. Do vánoční epizody třetí série ale tvůrci zařadili originální písničku. Extraordinary Merry Christmas vás dostane svým optimistickým textem a dobrou melodií.

Mike Tompkins - The Christmas Rush

Mike Tompkins se na YouTube proslavil acapella covery známých písní. V roce 2011 ale představil svou originální vánoční píseň. Hodí se zejména při jízdě na ellipticalu nebo Spinneru, když myslíte na to, že ještě nemáte nakoupené všechny vánoční dárky.   

Rádio Expres - Ho Ho Ho

Vánoce jsou ideální příležitost pro natočení humorného firemního videa. Slovenské Rádio Expres každý rok přetextuje známý hit a vytvoří svou vánoční písničku. V roce 2013 předělali moderátoři hit Blurred Lines.

Lily Allen - Somewhere Olny We Know

Původně nevánoční píseň skupiny Keane předělala do zimní verze Lily Allen. Roztomilý animovaný klip o přátelství před dvěma lety obletěl svět. Pomalou písničku oceníte zejména při protahování po cvičení.

Alvin and the Chipmunks - Christmas Don't Be Late

Další vánoční písničku mají na svědomí tři chipmunkové. Díky jejímu pomalejšímu tempu ji oceníte opět při protahování nebo pomalejších cvičeních. Ale pozor, můžete mít problém dostat ji z hlavy.

Šmoulové - Rolničky

U animovaných postav ještě chvíli zůstaneme. Šmoulové v devadesátých letech vydávali jedno CDčko za druhým a nechybělo ani jedno vánoční. Není se čemu divit, že předělali i písničku Rolničky. Samozřejmě jí dali originální text a rychlejší tempo.

Karmin - Sleigh Ride

V Americe celkem známá, u nás méně. To je písnička Sleigh Ride, kterou před třemi lety předělalo duo Karmin. Díky tempu je tento song ideální třeba na zvedání činek.

Train - Shake up Christmas

Coca-Cola už roky vytváří působivé vánoční reklamní kampaně. Do jedné zapojila i americkou skupinu Train. Tak vznikl hit Shake up Christmas, který oceníte při posilování i protahování.

Band Aid 30 - Do They Know It's Christmas

Písnička Do The Know It's Christmas se v roce 1984 stala velkým hitem. Loni se sešly hvězdy hudební scény a nazpívaly ji znovu. V jednom songu vás tak ke cvičení motivují One Direction, Sam Smith nebo Ellie Goulding. To už se prostě k pohybu donutíte, no ne?

College Humor - All I Want For Christmas Is Cash

All I Want for Christmas is You je asi nejznámější vánoční písnička. Mnohým už ale leze na nervy. Pokud se k nim řadíte, pusťte si ke cvičení tuto parodii, která podle mě vystihuje přání spoustu lidí této generace.


Pokud jste v tomto seznamu nenašli žádnou písničku, která by vás zaujala, nebo naopak hledáte další inspiraci, podívejte se i na první, druhý, třetí (československý) a čtvrtý (filmový) díl této rubriky. 

Na jaké vánoční písničky rádi cvičíte vy? Podělte se o svůj názor v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře