Garmin představil nový fitness náramek. Vívosmart Optic měří tep na zápěstí

Vánoce se blíží, takže se výrobci nejen chytrých zařízení předhánějí v uvádění nových produktů na trh. Nejinak se zachovala i společnost Garmin, která představila další model ze své řady vívo. Náramek Vívosmart Optic (někdy také označovaný jako Vívosmart HR), který se prodává od letošního podzimu, je také první, který má zabudovaný optický měřič tepu. Náramek jsem viděl na vlastní oči na veletrhu SPORT Life a rozhodl jsem se s vámi podělit o své dojmy z něj.

Vívosmart Optic (vpravo) připomíná vzhledem Vívofit.

Designem se Vívosmart Optic podobá základnímu modelu od Garminu - Vívofitu. Oba modely zvládnou počítat kroky, vzdálenost, spálené kalorie, monitorují spánek a upozorní vás, pokud dlouho sedíte. Vívosmart Optic navíc zvládá přijímat notifikace ze spárovaného smartphonu.

Největší revolucí je však zabudovaný optický senzor na měření srdečního tepu. Garmin u předchozích modelů nabízel párování výhradně s hrudním pásem, později přidal i náramky na měření tepu na zápěstí. Vívosmart Optic je ale prvním náramkem, jehož je senzor součástí.

Oproti Vívofitu má ale kratší výdrž. K nabíječce ho budete muset připojit zhruba jednou za pět dnů.

Náramek jsem bohužel neměl možnost vyzkoušet v akci, takže nedokážu posoudit, jak přesně měří tep při cvičení. Nicméně podle recenzí je senzor přesný v klidovém režimu, při běhání nebo jízdě na kole. Naopak při posilování má občas problémy.

Náramek na ruce nepůsobí nijak masivně a osobně oceňuji, že se zapíná jako hodinky. Nehrozí tedy, že vám z ruky spadne. Při nákupu doporučuji vyzkoušet ho, abyste zvolili tu správnou ze dvou velikostí. Také se můžete rozhodnout, která ze tří barev (černá, modrá, fialová) se vám líbí nejvíce.

Osobně si Vívosmart Optic kupovat nebudu a zůstanu u Vívoactivu. Pokud ale chcete dobrý fitness náramek, doporučuji vám právě tento. Zaplatíte za něj zhruba čtyři tisíce. 

Okomentovat

0 Komentáře