Fitness expert Jessie Pavelka radí, jak zhubnout posledních 5 kilo

Znáte to. Už jste skoro u cíle a od vysněné postavy vám zbývá jen malý kousek. A i když jíte správně a hodně cvičíte, přeměna vašeho těla zastaví a vy jste na mrtvém bodě. Nevzdávejte to! I když se posledních kil zbavuje hůř, jde to. Trenér Jessie Pavelka, který pomáhá obézním lidem ve Velké Británii a Spojených státech amerických, ve svém videu radí, jak na to. 

Jessie Pavelka mimo jiné radí dostatek spánku. Zdroj: Facebook.com/JessiePavelka

1) Sledujte, co jíte

Super nezdravé potraviny jste ze svého jídelníčku pravděpodobně vyřadili už dávno. Pro zhubnutí posledních kil se ale budete muset vzdát i jídla, které není vyloženě nezdravé, ale zdravé také ne. Váš jídelníček by měl obsahovat co nejvíce jídel bez chemických úprav. Vyřadit byste měli i cukr. Co se tuků týče, ty jíst můžete, ale pouze ty zdraví prospěšné.

Na snídani si tak místo cereálií dejte třeba smoothie. „Dobrá jsou i míchaná vejce, protože mají hodně bílkovin," upozornil Pavelka.

2) Vyřaďte kofein a alkohol

Tato rada asi nikoho nepřekvapí. Alkohol obsahuje spoustu cukru, který hubnutí výrazně zpomaluje. Co se kofeinu týče, pokud ho má naše tělo moc, produkuje kortizol. Ten se pak promění v tuk, který se usadí na břiše.

Pokud jste odpoledne unavení a potřebujete nakopnout, dejte si místo kávy zelený čaj. „Nebo se proběhněte či projděte, což vás probudí," poradil fitness trenér.

3) Zkuste zmást tělo

Naše tělo je velmi chytré. Pokud tedy cvičíme stále stejně, tělo si na to zvykne, a výsledky jsou horší. Vyzkoušejte proto nové druhy pohybu. 
 
Pokud vám dochází inspirace, podívejte se na 5 fitness YouTube kanálů, které nabízí spoustu různých cvičení. 


4) Dostatečně se vyspěte

Neseďte u počítače nebo televize dlouho do noci, když vás další den čeká brzké ranní vstávání. „Spěte každý den minimálně šest hodin," sdělil Pavelka. 

A hlavně buďte pyšní na to, co už jste dokázali. Nenechte se číslem na váze zdeprimovat. Hubnutí vám pak půjde lépe.

Máte vlastní tipy? Podělte se o ně v komentářích!

Okomentovat

0 Komentáře