RECENZE: Sportness Energie představuje přijatelnou kvalitu za rozumnou cenu

Příjemná chuť kokosu a mandlí. Přesně to vystihnuje tyčinku Das Gesunde Plus Sportness Energie, kterou jsem tentokrát vyzkoušel. Na rozdíl od proteinových tyčinek, které jsem testoval v poslední době, má tato hlavně dodat energii. A ještě něčím se tato tyčinka liší od předchozích. Nekupoval jsem ji totiž v prodejně se zdravou výživou, ale v drogerii DM. 

Tyčinka obsahuje také hořčík a vitaminy.

Hlavní složkou této tyčinky je fruktózový sirup, bílkovinami obohacená syrovátka je až na třetím za hořkou čokoládou. Není tedy těžké odvodit, že ve složení převažují sacharidy. Ve sto gramech jich výrobek obsahuje 56 gramů, z toho 43 gramů jsou cukry. Lidé držící nízkosacharidovou dietu by se tak této tyčince měli obloukem vyhnout.

Sáhnout by po ní naopak měli třeba běžci, kteří zdolávají dlouhé vzálenosti a potřebují  při cvičení dodat energii. Tyčinka váží jen 35 gramů, takže ji snadno dáte do kapsy a vytáhnete třeba v polovině trati.

Vysoký obsah sacharidů se podílí i na tom, že tyčinka chutná jako oblíbené cukrovinky. I přesto je zdravější alternativou. A vyjde vás zhruba na dvacet korun. Pokud je ale vaším cílem hubnutí, sáhněte raději po tyčince s vyšším obsahem bílkovin.

Vyzkoušeli jste někdy tyčinky z DM? Dejte mi vědět do komentářů!

Okomentovat

0 Komentáře